top of page

ProTV

'Bucharest ShortCut Cinefest' - festivalul organizat lunar intr-o cafenea, unde puteti urmari scurtmetraje

Bucurestenii care au fugit de aglomeratia din mall-uri sau din targurile de Craciun au putut asista duminica, intr-o cafenea calduroasa si primitoare, la o serie de scurtmetraje.

Toate au facut parte din cadrul Festivalului Bucharest Shortcut, iar la final cele mai frumoase proiectii au fost premiate de organizatori.

"Strigatul de Gheata", prima proiectie din cele 9 scurtmetraje prezentate duminica in cadrul Festivalului Bucharest Shortcut Cinefest i-a tinut pe toti cu sufletul la gura mai bine de 10 minute.

Frantuzoaica: "Asta a fost foarte bun! Intens, nebunesc, surprinzator si a fost in franceza, asa ca am inteles totul."

Productia americana "Ultima transmisie" spune povestea unui pilot si a unui controlor de trafic ale caror vieti se intersescteaza la un moment dat, in zona Roswell din Statele Unite.

Femeie: "A fost un film despre o actrita la cinematografie si un film despre o poveste adevarata. Un avion care a disparut la un moment dat si ale carui urme nu s-au gasit nici pana astazi.

Sunt povesti scurte si la obiect si poti sa vezi modul in care cei care le-au creat au gandit un subiect anume."

Barbat: "A fost previzibil deoarece am auzit de Roswell si in Roswell se intampla toate chestiile cu extraterestrii si da, era vorba de disparitia avionului.

Lucrez in domeniul artei si vreau sa promovez lucrurile independente facute de artistii romani si de asta am venit aici."

In total, in competitie s-au inscris peste 160 de participanti din SUA, Marea Britanie sau Franta, dar in urma unei selectii riguroase au fost alesi doar noua concurenti.

Ciprian Iacob, directorul competitiei Bucharest ShortCut Cinefest: "Sunt doua tipuri de premii: este cel mai bun film, ales de juriul competitiei si mai avem Audience award sau premiul publicului, care va fi hotarat de publicul care vine la ecranizari."

Crina Popescu, vlogger: "S-au adunat, cred ca, in jur de 100 de persoane. Este o versiune indi de film, pe care nu o gasesti la cinema."

Festivalul se afla la a 7-a editie si se desfasoara lunar.

 

10 views0 comments
bottom of page